Saarloosův vlčák - Chovatelská stanice Miraja

Pro koho se Saarloos hodí?

25.02.2009 17:18

Pro koho se Saarloos hodí a pro koho ne? Určitě pro člověka, který má rád přírodu a uznává ji. Člověk, který si Saarloose pořídí, by měl být klidný. Saarloos je velmi inteligentní a učenlivý, ale drilem a donucovacími metodami u Saarloose nepochodíte. Ze sportovních disciplín bych pro Saarloose vybrala například rekreační dogtrekking.

Určitě musíme mít na paměti, že vlčí krev v žilách tohoto plemene koluje a obranáře z něj nikdy neuděláme. Není to pes srdnatý a neohrožený, ale rozhodně není ustrašený a vyděšený, jen umí přesně svým chováním dát najevo, co se mu líbí a co ne. Má rád možnost se rozhodnout, na to bych určitě brala u Saarloose zřetel.  Kiss nenutím do kontaktu s cizími lidmi. Když je ale zapotřebí jet na veterinu na přeočkování, Kiss  vchází do ordinace na vodítku způsobně, není vlečena. V ordinaci si nechá vše líbit  nebo čeká v leže se zkříženýma packama jako pravá dáma.

Pokud  poskytneme Saarloosovi svojí společnost, volný pohyb v přírodě, možnost setkávat se ruchem společnosti (auta, cizí lidé…) najdete v Saarloosovi oddaného a věrného společníka.

Jana Nováková

Kontakt

Jana Čapounová

bily.milacek@seznam.cz

Hamerská 251
435 42 Litvínov-Hamr
Česká republika

+420 605 91 77 44

Vyhledávání

Saarloosův vlčák | MIRAJA | Vlk - pes ze země tulipánů | © 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode